Vuokra-asunto loman ajaksi?

Miltä tuntuisi majoittua mukavasti asunnossa hotellin sijaan?

Olen Pia Ratia-Ezgin, tieni Turkkiin toi matkaoppaan hommat jo 90-luvun lopussa. Olen asunut nyt 12 vuotta enemmän ja vähemmän vakituisesti Alanyassa yhdessä mieheni ja kahden kouluikäisen lapseni kanssa. Vuosi sitten päätin ryhtyä yrittäjäksi ja perustin Alanyan vuokra-asunnot nimisen firman, joka onkin saanut hyvän vastaanoton.

Yhä useampi etsii lomaltaan muutakin, kuin sitä perinteistä hotellimajoitusta. Vuokraamisen suosio on lisääntynyt varsinkin Alanyan alueella, missä on paljon ulkomaalaisten loma-asuntoja. Alanya on lomakohteena vanha, jonne on reissattu jo 20 vuotta, joten paikka on monelle tuttu ja perinteisen hotelliasumisen sijasta halutaan kokeilla jotain muuta. Asunnot ovat tasokkaita, varustustaso on hyvä ja tilaa on mukavasti verrattuna hotellihuoneeseen. Toiset haluavat myös oman rauhan, ei tarvitse kenellekään selitellä, missä syö minäkin iltana. Myös vieraiden tuonti on sallittua, toisin kuin hotelleihin. Isommissa taloyhtiöissä uima-allas alueet on varusteltu vesiliukumäillä ym lisäpalveluilla, eikä altaalla yleensä ole niin täyttä, kuin esim hotellien altailla korkea sesongin aikaan, joissa tapellaan vapaista aurinkopedeistä.

Vuokralla-asuminen loman aikana sopii aivan kaikille, asiakkainamme on niin yksin matkustavia, pariskuntia, kaveriporukoita kuin perheitäkin. Monesti huomaan, että kerran vuokralla asuneet eivät enää mieluusti hotellimajoitukseen lähdekään, vuokra-asumisessa etenkin suomalaisia viehättää se yksityisyys ja oman asunnon tuntu. Kauttamme asunnon vuokraus on myös helppoa. Lentokenttäkuljetukset ynnä muita palveluita järjestyy kauttani ja toimin yhteyshenkilönä kohteessa. Tapaan kaikki vuokralaiseni, joten kun heille tulee ongelma tai kysyttävää, niin olen paikalla ja apuna. Vuokraajat ovat kyllä itsenäisempiä matkailijoita, kuin pakettimatkaajat joten harvoin minuun edes loman aikana yhteyttä otetaan.

Kun mietit lomakohteesta asunnon vuokrausta on hyvä selvittää asunnon sijainti, koko, varustetaso ja tänä päivänä niin tärkeä nettiyhteys! Vastauksia saa kyllä kaikkiin asuntoa koskeviin kysymyksiin kun vain laittaa minulle viestiä. Kaikissa asunnoissa on liinavaatteet ja pyyhkeet, eli niitä ei tarvitse matkalaukkuun pakata. Myös kahvinkeitin kuuluu perusvarustukseen.

Ensikertaa asuntoa vuokraavia toki huolestuttaa, voiko siinä joutua huijatuksi ja päätyä lomakohteeseen taivasalle. Olen kuullut esimerkiksi, että asunto on buukattu kahdelle samaan aikaan ja tällöin uuden asunnon pikainen löytäminen saatikka rahojen takaisin saaminen on ollut hankalaa. Myös kuvat voivat valehdella, eli eivät ole välttämättä ajantasalla tai varustetaso onkin aivan muuta, kuin on annettu ymmärtää. Joskus on myös kuullut, että asumisen aikana ilmaantuu ongelmia: esimerkiksi maksamattomat sähkölaskut ovat johtaneet sähkön katkaisuun kesken loman. Tämän vuoksi en suosittelekaan vuokraamaan asuntoa tuntemattoman yksityisen tai edes yrityksen kautta vaan käyttämään aina luotettavia välittäjiä, joilta saat myös apua mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Moni miettii, että asunnon vuokraaminen tulee varmasti rutkasti kalliimmaksi, kuin hotellissa majoittuminen. Itse kuitenkin sanoisin, että vuokraus voi olla jopa edullisempaa, jos ei verrata niihin edullisiin äkkilähtöihin. Räätälöinti tuntuu olevan tämän päivän trendi ja netti on täynnä hakukoneita, joilla löytää edullisia lentoja. Vuokra-asunnon hinta on viikkohinta, ei per henkilö hinta, niin kuin pakettimatkoilla. Eli jos viikko maksaa 350 euroa, on hinta sama, oli asukkaita sitten 1 tai 4, joten jos esim 4, niin per pää hinta jää alle 100 euroon. Ei kovin kallista vai mitä? Hinnoittelu on myös tehty niin, että mitä pidemmäksi ajaksi ottaa, sen edullisemmaksi tulee. Koska Alanyassa on kesällä sesonki, on hinnat silloin korkeammat. Talvella vuokrataan yleensä useammaksi kuukaudeksi ja silloin tietenkin hinnoittelu on myös toinen.

Jos olet jo miettinyt vuokraamista, niin käy tutustumassa kohteisiini nettisivullani www.vuokralanya.fi
Facebookista löydymme myös nimellä Alanyan vuokra-asunnot ja aina voi myös laittaa meiliä vuokraa.alanya@gmail.com

Tavataan Alanyassa!