Alanya

Taurus-vuoriston syleilyssä sijaitseva Alanya on suosittu lomakohde, joka hurmaa monet ja useat tulevat tänne vuosi vuodelta uudestaan.

Vilkas kaupunki jää Taurus-vuoriston ja Välimeren väliin, ja niemenkärjen kruunaa seldzukkien 1200-luvulla rakentama linnoitus, joka on yksi koko rannikon komeimmista nähtävyyksistä. Kaupunkia reunustavat pitkät hiekkarannat, ja Välimeren kirkkaus ja lämpöisuus hurmaa. Talvellakin meriveden lämpötila pysyy 20 asteen paikkeilla.

Alanyan keskustassa on elämää aamusta myöhään yön pikku tunneille - vain talvikuukausina on rauhallisempaa ja seesteisempää. Alanya on tunnettu myös ostosmahdollisuuksista aina nahkasta, mattoihin ja siltä väliltä. Ostosten teko on helppoa kiinteähintaisissa putiikeissa. Voit myös seikkailla basaareissa ja tehdä todellisia löytöjä sekä kokeilla tinkaamisen taitoja. Viime vuosien aikana ravintoloiden ja hotellien taso on huimasti noussut, ja ne täyttävät vaativatkin odotukset. Myös katukuvaa parannellaan vuosi vuodelta modernimpaan suuntaan. Tarjontaa on moneen makuun!

Kaupunkiväestön keskuudessa uudet ajatukset ja käyttäytymismallit ohjaavat yhteiskuntaa entistä länsimaisemmaksi. Alanyankin elämäntyyli on moderni, jota maaseudun läheisyys kuitenkin värittää. Mitä syvemmälle vuoristoalueelle mennään, sitä perinteikkäämmäksi elämä muuttuu. Maaseudulle mentäessä on kuin aikakoneella matkustaisi hamaaseen menneisyyteen: Elanto viljellään omilla maatilkuilla, ja joka pihalla näkyy kanoja, kukkoja, lehmiä ja lampaita.

Alanyan luonnonkauniit rannat jaetaan kahteen ranta-alueeseen. Kaupungin edustalla läntisellä puolella on pitkä hienohiekkaisempi Kleopatra-ranta, joka on saanut nimensä Niilin kuningattaren mukaan. Linnoituskukkulan itäisellä puolella on 10 kilometriä pitkä Keykubatin ranta, joka sopii paremmin lapsiperheille. Lisäksi kaupungin ulkopuolella riittää rantaviivaa, upeita pieniä poukamia ja turkoosin sinistä Välimerta. Saatat löytää jopa autiorannan, jossa voit nauttia auringon paisteesta ja Välimeren aalloista.

Alanyan aurinko lämmittää yli 300 päivää vuodessa! Mikäpä on siis Alanyassa lomaillessa - yksi kerta ei vain yksinkertaisesti riitä!